Δραστηριότητες

Τι να δείτε στα Ιωάννινα, το διαμάντι της δυτικής Ελλάδας.

Ηταυτότητα των Ιωαννίνων βρίσκεται στην ιστορία και στις παραδόσεις της, στα μνημεία, στα μουσεία και στις παλιές της γειτονιές. Εμείς προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τα σημεία με ιδιαίτερη σημασία για τον σύγχρονο επισκέπτη και για τους ανθρώπους που, με τον δικό τους τρόπο, βοηθούν την πόλη να προχωρήσει μπροστά και να αρχίσει να βγαίνει από τη μακρόχρονη γεωγραφική της απομόνωση.
Rafting
Ράφτινγκ
Η ιστορία του σύγχρονου ράφτινγκ ανάγεται στο 1842, όταν ο υπολοχαγός του αμερικανικού στρατού John Fremont ξεκίνησε τις πρώτες του εξερευνήσεις στον ποταμό Πλατ. Η βάρκα που χρησιμοποιήθηκε σχεδιάστηκε από τον Horace H. Day. Ο τύπος της βάρκας που κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε ήταν παρόμοιος, ως προς τον σχεδιασμό, με τις σημερινές βάρκες, είχε δηλαδή τέσσερις σωλήνες από ελαστικό ύφασμα και ένα καμπύλο δάπεδο. Πολλές από τις βάρκες του παρελθόντος (ένα από τα πιο απλά μέσα μετακίνησης στο νερό) κατασκευάζονταν από κούτσουρα, καλάμια και σανίδες, τα οποία δένονταν όλα μαζί για να δημιουργήσουν ένα πλωτό σκάφος. Καθώς η τεχνολογία εξελίχθηκε, ο στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί σωσίβιες σχεδίες, δηλαδή φουσκωτά σκάφη, για επιθέσεις σε ακτές.
Horse Riding
Ιππασία
Η ιππασία είναι γνωστή ως άθλημα από την αρχαιότητα. Η χρήση αλόγων στις μεταφορές, στις γεωργικές εργασίες και στον πόλεμο χάνεται πίσω στους αιώνες. Η χρήση αλόγων σε αθλητικούς αγώνες, από την άλλη, καταγράφεται για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη διεξαγωγή αγώνων αρματοδρομίας το 680 π.Χ. και ιπποδρομίας το 648 π.Χ. Με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στα τέλη του 19ου αιώνα, τα άλογα ανέκτησαν τη χαμένη τους αίγλη.
Canyoning
Κατάβαση φαραγγιών
Η κατάβαση φαραγγιών περιλαμβάνει την ορειβασία, την αναρρίχηση, την σπηλαιολογία, καθώς και την κολύμβηση. Η τοποθεσία της πόλης των Ιωαννίνων σας βοηθάει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο περιοχές, τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα ώστε να απολαύσετε ίσως με τον πιο περιπετειώδη τρόπο, την ομορφιά της φύσης.
Trekking
Τρέκκινγκ
Η διαδρομή ξεκινά στη γέφυρα της Αρίστης στον Βοϊδομάτη, το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης! Ολόκληρη η διαδρομή βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Βίκου-Αώου, ενώ στα μέσα της βρίσκεται το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Η διαδρομή ολοκληρώνεται στην παλιά γέφυρα της Κλειδωνιάς μετά από πορεία 1,5 με 2 ωρών. Το μονοπάτι θεωρείται εύκολο και προσβάσιμο για όλους! Τοποθεσία: Ζαγοροχώρια.
Parapente
Αλεξίπτωτο πλαγιάς
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (γνωστό και με τη γαλλική ονομασία παραπέντε) είναι η πιο καινούργια και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας, η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός ειδικού αλεξίπτωτου. Η απογείωση γίνεται από μια πλαγιά σε μεγάλο υψόμετρο με τη βοήθεια των ανοδικών ρευμάτων αέρα. Τα αλεξίπτωτα πλαγιάς στην Ήπειρο απογειώνονται από τους Ασπραγγέλους στα Ζαγοροχώρια και από το Περίβλεπτο, κοντά στα Ιωάννινα. Η πτήσεις έχουν διάρκεια περίπου 30 λεπτών και γίνονται με διθέσιο αλεξίπτωτο συνοδεία έμπειρων εκπαιδευτών.
Jeep-excursion
Εκδρομή με τζιπ
Μια μοναδική εμπειρία σε χωματόδρομο που εκτινάσσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Ακολουθούμε διαδρομές που χρησιμοποιούνται μόνο από τις καφέ αρκούδες και από ξυλοκόπους, δοκιμάζουμε άγρια μούρα, ανάλογα με την εποχή, απολαμβάνουμε υπέροχες εικόνες της παρθένας φύσης και βουτάμε σε κρυστάλλινα νερά, εφόσον οι θερμοκρασίες το επιτρέπουν. Τα τζιπ που χρησιμοποιύμε είναι Land Rover Defender ή Jeep Cherokee.