Τοποθεσία

Μοναστήρια, τζαμιά και μνήμες που αντανακλώνται
στα αστραφτερά νερά της λίμνης.

Ηπόλη των Ιωαννίνων περιβάλλεται από μύθους. Πλανώνται μέσα στην ομίχλη που συχνά σκεπάζει τη λίμνη και το νησί που βρίσκεται στο κέντρο της. Οι μύθοι του σήμερα δεν περιστρέφονται γύρω από θεούς και ήρωες, αλλά γύρω από ιστορικές προσωπικότητες. Κυρίαρχη μορφή είναι αυτή του Αλή Πασά, του αντισυμβατικού τουρκαλβανού ηγεμόνα του 19ου αιώνα, πλαισιωμένου από τα πρόσωπα της αυλής του. Αλλά και άλλοι μύθοι, συνυφασμένοι με την ιστορία των Ιωαννίνων, στοιχειώνουν τα παλιά τείχη, το Κάστρο, την ακρόπολη του Ιτς Καλέ, τα βυζαντινά μοναστήρια στο νησί και τα μουσεία με τον πλούτο εκθεμάτων.
Ιωάννινα - Essence Living Hotel

Ιωάννινα

Η φημισμένη πόλη για την τεχνοτροπία στην επεξεργασία ασημιού. Στην πόλη μπορείτε να δείτε κάποια από τα πολλά μουσεία, με σπουδαιότερο το Μουσείο του Βρέλλη, με τα κέρινα ομοιώματα, αλλά και να απολαύσετε την θέα της πόλης από το πάρκο Λιθαρίτσια. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Σπήλαιο Περάματος, που αποτελεί κομβικό σημείο των επισκεπτών. Το ιδανικό σημείο της πόλης , αποτελεί ένα σταυροδρόμι για τους καλύτερους προορισμούς της Ηπείρου, που αφορούν βουνό αλλά και θάλασσα, αποτελώντας έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Αναφερόμαστε στα γραφικά χωριά γύρω από την πόλη, με τις όμορφες συνοικίες, καθώς και τα χαρακτηριστικά πέτρινα κτίσματα και τις μοναδικές φυσικές δημιουργίες στα φημισμένα Ζαγοροχώρια, ικανά να σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή, με μια πιο παραδοσιακή ματιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στην πόλη βρίσκονται και παραθαλάσσιες περιοχές με την ομορφότερη από όλες τα Σύβοτα. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετέ την μαγεία των κρυστάλλινων νερών στην Πάργα και στην Πρέβεζα.
Ζαγοροχώρια - Essence Living Hotel

Ζαγοροχώρια

Τα μικρά πανέμορφα χωριά υπόσχονται στιγμές χαλάρωσης αλλά και περιπέτειας. Μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα πετρόχτιστα γεφύρια, με δημοφιλέστερο το γεφύρι του Κόκκορη, το γεφύρι Πλακιδα, την γέφυρα Λαζαρίδη και το Γεφύρι Πετσιώνη . Αξίζει να απολαύσετε την θέα από το φαράγγι του Βίκου, καθώς είναι το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως.

Για όσους αναζητούν περισσότερη περιπέτεια, μπορούν να επισκεφθούν τις Δρακόλιμνες, της Τύμφης και του Σμόλικα. Επίσης, ιδανικός προορισμός για τους μικρούς μας φίλους, και όχι μόνο, αποτελούν οι κολυμπήθρες που βρίσκονται κοντά στο Μεγάλο Πάπιγκο και μαζί με το γειτονικό του χωριό, Μικρό Πάπιγκο, υπόσχονται να σας μαγέψουν. Τέλος, αξίζει να επισκεφθείτε τους Κήπους, Ζαγορίου, ένα χωριό χτισμένο πάνω σε λόφο που ανάμεσά του κυλάει ένα ποτάμι στολισμένο με πέτρινα γεφύρια. Περιπλανηθείτε στα στενά των γραφικών χωριών με την ιδιαίτερη ομορφιά, βιώστε την φιλοξενία των κατοίκων και δοκιμάστε τα παραδοσιακά εδέσματα, με θέα την φύση.
Τζουμέρκα - Essence Living Hotel

Τζουμέρκα

Την ταυτότητα της περιοχής αποτελούν η άγρια φυσική ομορφιά των βουνών, η γοητεία των πετρόχτιστων οικισμών, οι καταρράκτες και τα πυκνά δάση. Χωριά τα οποία πρέπει να επισκεφθείτε είναι τα Πράμαντα, τα Άγναντα, το Συρράκο, ο Καταρράκτης και οι Καλαρρύτες, όπου κοντά βρίσκεται η Μονή Κηπίνας, η οποία είναι χτισμένη μέσα σε βράχο.

Το πιο φημισμένο σημείο είναι ο εντυπωσιακός δίδυμος καταρράκτης, στο χωριό Καταρράκτης με υψόμετρο 1.360 μ. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα χωριών με πολλές επιλογές δραστηριοτήτων, οι πιο γνωστές είναι η εξερεύνηση στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας, στο τοξωτό γεφύρι της Πλάκας και το Καταφύγιο των Μελισσουργών.